TÄVLING

Ja, idag var det dressyrtävling på UPK :) Hästen kändes jättefin på framridningen men tyvärr tyckte hon domarbordet och läktaren var waaay too mutch.. Men vi red ändå ihop en bra % och jag är nöjd. Tycker man inte kan vara så besviken eftersom det var vår första tävling i år, och vi har bara ridit ute hela vintern eftersom vi inte har nått ridhus =( Och som Fia sa idag, att om det hade vart för ett år sen så hade hon inte ens gått in på banan. Robin har förändrats såå mycket, och jag älskar henne <3
Sen när vi kom hem så red jag en busig Jumper med sällskap av mamma och Fia. Vet inte riktigt om vi ska åka på nån hopptävling på söndag med Jumper, hehe alltid så bra planerat..
Kände bara att jag var tvungen att skriva för min egen skull, liksom komma ihåg allt xd Åh, är så himla less på vintern och vill ha sommar nuuuuu!

Träning

Vi somnade vid fyra igår. Jag tror jag somnade först, helt otroligt! Jag brukar alltid somna sist!
Anna hade ställt klockan på nio imorse. Usch. Var typ helt död. Döda käkar mycket till frukost också, 4 mackor och 2 kakor XD
Så jag tänkte jag måste vara hälsosammare när jag kommer hem. Så jag åt knappt en halv tallrik soppa till lunch och sen åkte jag och gymma i 1,5 timme. Skit jobbigt då det var ett tag sen. Kommer inte att kunna gå imorgon.
När jag kom hem så åt jag mat enligt tallriksmodellen! Wow!
Sedan var det bara att gå till stallet för att longera sockerpullan :P Det gick bra för henne men inte för mig, haha. Hade helst viljat ligga i en hög och sova. Så totalt sov jag 5 timmar i morse, och på 5 timmar så tränade jag.
Om rykta kallas träning.. Vilket det kanske gör...
Nu på kvällen åt jag en apelsin medan jag kollade på solsidan. Har nyss sett ponnyakuten. Guud vad jag längtar till ridlägret i sommar. 3 Veckor från Vattholma, jippi! (Inget fel på vattholma) Kände riktigt sommar känslan på ponny akuten. Saknar sommarn.
Ja, det var min dag.

tävling

www.chevalridsport.se
http://carlssonpataket.blogg.se/2011/january/bloggtavling.html#comment

Mina drömstövlar

Pioneer Crocodile.
Så vackra... :D

Dikter

Vad tycker ni ska jag lägga upp några dikter som jag har skrivit? När jag är ledsen så brukar jag skriva dikter, lite udda men that's me. Jag har aldrig visat de för någon, förutom en dikt då som jag la upp på bdb för ett år sen. Vad tycker ni?




Tiden har stannat
Det märker jag när jag rör vid din panna
Din blick av smärta
Ljudet av ditt hjärta
Berör mig djupt
Rör om och släpper ut
Känslorna som finns
Tre ord jag har att säga
Men de kommer ej ut
Plötsligt ur min strup
Kommer ett tjut
Du har slutat andas
Slutat hoppas
Medan jag sakta faller ner i en djup brunn
Slinker orden ut ur min mun
Jag Älskar Dig





Gamla tider :P

Ska till Hanna ikväll som jag ska sova hos. Om det blir så mycket sömn vet jag inte. Vi skulle se på två filmer också. En skräck och en komedi. Jag är lite mer för komedier men skräck kan också vara kul.
Det blir väldigt många inlägg om filmer har jag märkt. Kan vara för att jag är galen i dem.

Jag har hittat den som hade Goda förra året, vet inte om jag kan lägga upp bilden men jag gör det ändå. Det kanske är lite taskigt :S
Super kul att veta vad som hände då och hur det gick.
Jag hatar att skriva inlägg när mellanrummen försvinner, superjobbigt. Ibland funkar det, ibland inte.

Kick off

Idag är det kick off på Upk. Där pratar man om tävlingar och träningar, tror jag. Jennifer kommer och hämtar mig halv ett. Ska försöka att gå på en promenad innan. Om jag kan dra mig ifrån datan, haha.

Just nu så vill jag jättegärna se 2 filmer:
x No strings attached
x Love and other drugs
Love and other drugs skulle vi kanske se nästa fredag.

No strings attached

Verkar skitbra, vet inte om den kommer ut på bio i sverige bara?

Konstig dröm

Jag hade världens konstigaste dröm inatt.
En av mina kompisar skulle komma på besök (hon bor långt här ifrån). Sen när hon kom betedde hon sig jättekonstigt och då frågade jag varför. Då sa hon att det var super hemligt och att jag inte fick berätta för någon att jag visste hemligheten. " Det är någon som försöker döda alla som har bdb, och jag står på tur. " Då började vi gömma oss på olika ställen och helt plötsligt är vi i en stor arena där vi ser lejon slåss mot varann. Då kommer tanten som ska döda alla som har bdb och vi rymmer genom att slänga oss på en helikopter och åker iväg. Sen åker kompisen tillbaka hem och jag blir fast i en öknen där jag åker bil ( en sån där som dansken har på SATC 2) med en amerikansk armé trupp. Efter det så ska jag bowla med klassen. Då berättar jag hemligheten för Josefine. Sen hittar jag Hanna som jag också berättar hemligheten för. Så då vet vi alla tre, så vi fortsätter att gömma oss. Sen vaknade jag.




Malins citat:
" Man drömmer om det man tänker på "


Nej, så är det inte den här gången :)

Nya filmer :)

Hej, kom nyss hem från mormor och morfar. De mådde bra. Idag har jag varit på dollarstore och slagit sönder sakerna från dollarstore på rusta, haha. Men 2 saker klarade sig i allfall, filmerna! Jag har köpt Echelon Conspiracy (Shane West är med, mums) för endast 30 kr och Mr. and Mrs. Smith för endast 59 kr. Sen åkte vi till Valbo, där jag provade ett par ridbyxor som jag kanske ska köpa någon gång i framtiden.
Tänkte ta och se Dumpa honom nu, älskar den filmen :P

Idag har jag

Gått upp 06.00 för att Rebecca och jag skulle morgonfodra. Vi mockade och fixade höpåsar och fixade lite sen släppte vi ut hästarna.
Eftersom att vi inte skulle dit igen så tömkörde vi Caramelle på stallplan.
Efter det gick vi hem och åt lunch. Sen körde mamma oss till Ingvasta och Rebecca red Epoxy. Det gick jätte bra för henne. Red dressyr i ridhuset men tog även fram ett hinder så hon hoppade lite också.
Har varit i stallet i 6 h sammanlagt.. jag är inte bara lite trött :P

Dagens ridpass

Red ut med Anna och hennes lilla syster vi red på rallybanan. Det kallas så för att det är som ett plogat spår runt en äng. Det gick faktiskt jätte bra förutom att Caramelle blev rädd för en ensilage bal och stannade och vägrade gå framåt och lite sånt där. Men annars var hon fin. Och ovanligt pigg.
Nu har vi bestämt oss för El Fakhir och han ska veterinärbesiktas på måndag, hoppas han går igenom! Isåntfall så hämtar vi hem han senast nästa helg. Gud vad jag längtar. Problemet är bara att vi inte får med en sadel. Vi ska köpa en dressyr och hoppsadel men dom ska inte kosta så mycket och så måste dom ju passa.
Vi har sagt upp Caramelle så hon åker om 2 månader, det kommer bli tråkigt när hon åker.

Grattis!

Ett stort grattis till min mormor och morfar som idag har varit gifta i 50 år!




Vackra bilder

Idag så red jag med Malin och Anna. Vi red till Hånsta. Det gick bra, Goda var pigg och jag var stel efter skoljumpan igår. Han dödade oss nästan igår. Jag tror aldrig att jag har tränat så hårt i hela mitt liv. Och då har jag haft vintervila! Det är absurt.
Imorgon så åker jag iväg till Sandviken, vet inte hur länge jag blir borta men vi får väl se ;)
Men lite smågodis för er här då! Jag knäppte lite kort på huset medan jag hämtade posten, haha. Var lite fotosugen.
Sista bilden är på månen om ni undrar.

Back to december musik video :)

Jag var den 300:de besökaren, coolt va? ^^

Lömska kaniner

Nu är jag arg. Nasse hoppar upp i soffan där jag sitter och börjar gosa. Sen när jag bär upp honom så river han mig hårt på handen, armen och benet så att det börjar blöda. Den lilla lömske djäveln. Så nu vill jag inte ha han här, men det är svårt för att han försöker hoppa upp hela tiden.

Motionera!!

Första skoldagen.. Jobbigt! Jag vaknade kvart i sju! Herregud.. Kan knappt tro det.
2 dagar till bara, sedan är det helg för mig. På fredag så ska jag fira mormor och morfars bröllopsdag, så då blir jag ledig den dagen för att hinna rida innan vi ska iväg.
Tack vare hemkunskapen så har jag ätit 2 bullar idag, känner mig som värsta fettot. Och nu sitter jag vid datan. Inte bra. Angående mitt tränings schema samma sak, inte bra. Jag skulle springa, men som vägarna ser ut nu så går det inte. Det blir mer "Bambi" av det hela. Så jag tänkte, varför inte springa inne? Så nu ska jag dra mot vardagsrummet, där jag kan jogga stillastående medan jag kan kollar på tv. Eller ska jag ta trappan? Det är jävligt bra motion att springa upp och ner för trappan.

Hala vägar

Hela vägarna är täckta med is, så det gick bara att skritta idag. Goda var spänd, men skötte sig bra.
Sen när vi kom hem så skulle jag mocka hennes box, som var hemsk. Hon hade rivit upp hela bädden så det rena var underst och det skitiga överst. Goda är nog den grisigaste hästen i stallet, haha, och den sötaste.
Imorgon börjar skolan.. :( Fast som tur är så har vi 4 veckors ledighet under vårterminen. Annars hade jag nog inte överlevt.
Sen är det sommarlov!

Länge sen sist!

Hehe, länge sen jag skrev. Men här har inget särskilt hänt, eller joo. Robin och Jumper har tagit dagliga promenader ur sin hage dom senaste två dagarna. Det var väldigt jobbigt att pulsa i en meter snö och leta efter dom busarna. Men båda gångerna har vi fått tag i dom!
Och vi har ridit som vanligt, R och J är rädda för allt dom ser. Robin kan stå med hängande tyglar medans det brinner i gräset nån meter bort, och hon har tom hoppat över eld. Men hon är rädd för snögubbar x)
Knashäst!
Och imorgon börjar skolan igen, måste få ordning på matten och no:n, inte mina favoritämnen precis men men. Hästarna är ju trots allt viktigast.


Provridit!

Har nyss varit och provridit El Fakhir. Ägaren hade gjort ordning honom när vi kom för att tränaren som skulle visa honom hade bråttom.
Först red tränaren för att hon skulle visa honom. Verkligen snygg ponny asså! :D
Sen hoppa jag upp och han gick lätt i form, han var väldigt känslig och pigg! Så fort vi kom i närheten av ett hinder blev han alldeles upphetsad. Fast det var bara kul :D Hoppade också, han var bra att hoppa också.
Verkligen en häst som passar mig och Rebecca tyckte också om han.
Vi får se hur det blir, jag och Rebecca vill köpa honom i alla fall :D

Goda skos

Johanna har ridit idag. Hon red dressyr på tuthammaren. Det gick bra sa hon.
Snart ska jag iallafall ner till stallet. Ska springa, för er som har sett mitt schema. Goda ska skos, behöver egentligen inte vara med men ska kolla om hon behöver nya broddar. För då måste vi åka och köpa. Ska samtidigt lämna av några saker som jag köpt eller tagit hem.

Ponnyakuten

Första avsnittet på ponnyakuten 2 är uppe nu. Tyvärr så var det bara en återblick på förra ponnyakuten. Jag som hade viljat se castingen.
Av de nya deltagarna så var det 3 killar och 5 tjejer. På den här länken kommer du direkt till de nya deltagarna
http://svt.se/2.149089/kol_deltagarna?lid=puff_2122058&lpos=lasMer
Det finns även några bilder på en maskeradhoppning som jag tror dyker upp i något avsnitt. På en av bilderna blottas lite magmuskler. Haha. Jag gissar att det är Nicholais. Det var hans häst så..
Jag längtar till nästa avsnitt!
Bilden är från svt.

Ny hjälm

Jag tänkte köpa en ny hjälm, men är inte riktigt säkert. Charles Owen är ju riktigt snygga, men det finns något liknande på hööks för ca 1000 kr. Man kan ju beställa från england också men de blir ändå dyrare.
Den till höger är Charles Owen medan den till vänster är från hööks.
Charles Owen Wellington Classic Riding Hat
Vi har också Charles Owen Fiona Hat. Som kostar ca 2000 kr.
Charles Owen  Fiona
Kan inte riktigt bestämma mig för vad jag ska göra.

Angående headern

Bilderna på headern är ju ganska suddiga, så jag ska fixa om headern idag. Vet inte om det blir bättre då men vi får se.

Mitt nya schema :)

Ska börja bli hälsosammare och träna mera. Jag märker ganska snabbt att jag inte orkar när vi är borta på träningar med Goda. Så jag måste få bättre kondition. Bort med godiset och in med träning! Här har jag gjort ett schema som jag ska försöka följa. Det är ganska lite, men det tar inte så lång tid.
Om ni undrar varför jag inte gör så mycket på måndag och torsdag så är det för att det är skoljumpa de dagarna. Så då tänkte jag slippa. Sen är det ju ridning + ta sig till stallet som inte är inräknat.

Dagens ridpass

Först så hade Rebecca och jag utsläpp i kunsta kl 8 imorse. Sen så åkte Rebecca vidare till Godas stall för att vi skulle rida ut med Goda och Caramelle.
Jag red jag Caramelle och Rebecca Goda. Red hånsta vägen. Skritta, trava och galoppera. Caramelle var jätte duktig och Goda med :)
Direkt efter det åkte vi till Ingvasta och jag red Epoxy. Red i ridhuset och skrittade sedan ut. Tränade på öppnor, slutor och förvänd galopp. Han han var super fin och jätte duktig :D
Nu ska jag bara vara hemma och sen på kalas hos Jennifer :D

Igår och idag :

Igår så åkte Rebecca och jag till Ingvasta och red Epoxy i ridhuset. Han är så fin! :)
Sen åkte vi till kunsta och så tömkörde vi Caramelle. Det var verkligen kul och det tyckte hon med. Hon sprang som en galning. Jag hade svårt att hänga med..
Idag så har jag ridit Caramelle. Jag säger det asså wow! Först gick vi ner på bertils bana, skritta, trava och galoppera lite. Men det var så himla mycket snö och svårt för Caramelle så jag red ut också. Först typ på en väg sen ner under tåget och sen tillbaka. Först så började hon lite stel och så men sen så blev hon så himla fin. Fattade galopp från skritt och sen göra halt från galopp :D Men hon ville inte fatta höger galopp så då hållde hon på och dumma sig. Men tillslut gjorde hon det och då la jag av med galoppen och travade av henne istället. Är jätte nöjd med henne :D
Nu ska jag vara hemma lite och ta det lungt. Sen ska jag och Rebecca till kunsta igen för att vi ska ta in hästarna. Direkt efter det ska vi åka till Emma-sofies stall och rida Goda för att de är bortresta. Rider ut någonstans:)
Sen efter ska vi fodra 18-målet. Väldigt mycket idag med det är bara kul :D
Längtar så himla mycket till söndag för då ska vi provrida El Fakhir! :D
Han är en vallack, född 2006, brun d-ponny, korsning mellan Welsh cob och Arabiskt fullblod. Han är jätte snygg!

SLAKTET

Imorgon ska jag åka och träffa gamlingarna i släktet. Farmor, Barbro, Farfar, gammelfarfar och gammelfarmor.
Gammel farfäderna är nästan 90 år och bor i ett hus. Jag kommer fortfarande ihåg skräcken i pappas ögon när gammelfarfar klättrade upp på taket för att spika lite. Det är ett minne att minnas.
Jag blir utan internet i hela torsdag, fredag och lördag.. 3 dagar!
Så en gång för alla, Adjö!
Vi syns på söndag?

Hoppträningen

Här är övningen vi fick göra på hoppträningen idag. Riktig bra, då man hade någonting att göra hela tiden och man blir väldigt trött om man har dålig kondition. Vilket jag har. Ska börja springa lite (kommer tänka samma sak om ett halvår).
Det gick faktiskt super idag. Kanske för att vi var tre eller kanske för att jag åt pasta till lunch!

Ovisade bilder - Bildbomb



Onsdag 29 December 2010, hop
pning i tuthammaren. Fotograf: Emma-Sofie Nyberg.







Design byte!

Om ni undrar vad jag håller på med, så försöker jag byta design :)

:)

Igår så red jag runt kyrkan med Caramelle, barbacka. Hon blev jätte pigg och jag satt där och skumpade :P Men sen så fick jag henne lugn så då gick det bra :)
Idag skulle Jennifer, Alina och jag åkt till stockholm men Alina blev sjuk så nu ska vi inte åka. Dumma Alina! :P
Vi åker till ridhuset istället och rider dressyr med Caramelle :)

FriskGoda! :D

Vi var i morse och tog hand om såret samt linda bena på Goda. Det såg fint ut, syndes knappt och inget var svullet! Vad skönt :)
Efter morgonen i stallet så fick jag skynda mig hem till Malin, där vi hade en photoshot. Haha.
Efter många vackra bilder så gick jag hem igen och åkte till stallet för att longera Goda och kolla så att hon inte var halt. Det var hon inte.
Så imorgon blir det att åka till stallet på morgonen för att linda benen innan hon går ut för att sedan på kvällen åka och hoppträna. Ojj, världens längsta mening?
Men kolla vad sexig man får va. (Bondbrudarna)

sdf

Lite bilder :)

Ina :)
Caramelle
Epoxy

Måndag kväll och en skadad ponny

Goda är skadad :( Det verkar inte vara något allvarligt som tur är. Hon hade skadat sig i hagen, det blödde men det var inte djupt. Usch. Usch, bara det inte är allvarligt. Det känns inget vidare. Så nu sitter jag och lyssnar på emo musik och överväger om jag ska se på Oc eller en film. Det känns som om jag tar oc.
The end's not near - Band of horses
//E

Hej :)

Har haft en jätte jobbig dag idag. Först kom Annso och hämtade Rebecca och mig kl 10 för att vi skulle åka och hämta Ina för att flytta henne till det stall där Epoxy står.
Sen fixade vi Epoxy och jag provred honom. Han var väldigt stor 172 cm :P Men han var jätte fin! :D Så nu ska Rebecca och jag rida han ibland på helgerna :D Det är jätte lyxigt för det finns ridhus också, skont!
Rebecca fotade, ska lägga upp de så fort jag har hittat sladden till kameran.
Efter det så skjutsade Annso oss till kunsta för vi hade intag.
Rebecca red Caramelle på banan med typ 1 m snö, hon var väldigt seg med jag tror det var för att hon tyckte det var jobbigt. Hon blev väldigt svettig!
Sen kom jag hem vid halv sex :P
RSS 2.0